item3

item3a1

item9

item10

item11

item12

item13

m17

m14

m15

m16

m13
AGENDA
volg ons nu op facebook
m3
m6
m9
m12


Colorguards

Wat is Colorguard?
Heb je nog nooit van Colorguard gehoord? Dat is niet zo gek, het is een relatief kleine sport in Nederland. Onterecht natuurlijk, want onze sport is de allermooiste!
Colorguard is een danssport waarbij we met equipment dansen. Met vlaggen, sabels en rifles. We werken als team samen om een muziekstuk met danschoreografie zo goed mogelijk over te brengen.

Winterguard
Nog zo’n term waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Winterguard is een onderdeel van Colorguard. Volg je het nog? Elk winterseizoen zijn er wedstrijden waarin de teams hun nieuwe show laten zien voor een jury en voor publiek. Ook wij doen elk jaar mee.
Op eigen gekozen muziek, met onze eigen choreografie, treden we op door heel het land. We werken maanden aan het instuderen van onze show. De show heeft een thema waar we kleding, decor en equipment bij kiezen. Tijdens deze wedstrijden beoordeelt een internationale jury de show op lichaamsbeweging, materiaalgebruik, techniek, choreografie en kleding- en vlaggenkeuze. Met de feedback van de jury gaan we na iedere wedstrijd aan de slag om onze show nóg beter te maken. We sluiten het winterguardseizoen af met deelname aan de Finals in Eindhoven. Dat zijn de Nederlandse kampioenschappen. Tijdens de Finals worden de winnaars in de deelnemende klassen bekendgemaakt. Doordat iedereen zich na iedere wedstrijd verder ontwikkelt en de show na elke wedstrijd verbetert, groeien de teams naar de Finals toe. Op die dag kunnen we het eindresultaat van het harde werken laten zien en vooral genieten van ons optreden en de optredens van andere teams. De Finals zijn altijd een groot feest.

Straatshows
Dit is nog niet alles. Wat we ook nog doen is het lopen van straatshows. Dit doen we bij dorpsfeesten, optochten, carnaval, de intocht van Sinterklaas en bij de avondvierdaagse. We lopen voor de Melody en Percussion Band van Euphonia (MPB) uit met pompons of vlaggen. Samen met de MPB maken we van elke straatshow een mooi feestje. Leuk weetje: al sinds 1988 lopen de guards van Euphonia mee in straatshows. Eerst als Majorette, met batons en later als guards.

Ons team
Het colorguardteam van Euphonia is een hecht team dat bestaat uit enthousiaste instructrices en leden. We hebben het leuk met elkaar en dat zorgt ervoor dat de trainingen altijd gezellig zijn, maar we zijn natuurlijk vooral gepassioneerd met onze sport bezig. Door deze goede combinatie van plezier en inzet kunnen we ons optimaal ontwikkelen op het gebied van dans, techniek en creativiteit.

Trainingen
We trainen iedere dinsdagavond, van 18.00 tot 20.00 uur, behalve in de zomervakantie.

En verder
Colorguard is een mooie sport die bijdraagt aan je ontwikkeling op allerlei manieren. Je traint het samenwerken met leeftijdsgenoten, je doorzettingsvermogen en je levert fysieke inspanning. Onze teamspirit wordt ook nog eens versterkt door leuke activiteiten zoals een trainingsweekend, clinics, en een nieuwjaars- en afsluitfeest.

Interesse?
Ben je nieuwsgierig geworden naar onze mooie sport? Leuk! Dat we een hecht team zijn, betekent niet dat we ons team niet willen uitbreiden. Integendeel. Ben je tussen de 6 en 25 jaar? Kom gerust eens bij een training kijken, of doe meteen met ons mee. Je bent van harte welkom.

Beeld
Je kunt ook alvast wat beeldmateriaal bekijken, om een nog beter beeld te krijgen van wat colorguard precies inhoudt en natuurlijk van hoe leuk het is.

klik hier voor een introductiefilmpje

en bekijk hier het filmpje ter promotie van onze Colorguards uit Wommels!

 


19 september 2020: Wommels
Besloten feest voor alle leden
van Euphonia Wommels
Om 19.45 uur in it Dielshûs
te volgen via livestream:
https://youtu.be/VyhAFr27vuY
________________________

 

facebook
Euphologowit2020